Ràdiopedagogies – Episodi 1: Pedagogia i Art

Iniciem una nova etapa en la qual no sols seguirem amb l’alumnat del Màster de Secundària, sinó que a més les companyes i companys que abans van començar aquesta marxa amb Alia encara estudiants d’aquest màster, ara segueixen aquesta bella col·laboració com a Col·lectiu Arremorar.

En aquest programa, farem un petit recorregut històric per diferents manifestacions artístiques en la cultura occidental i abordarem temàtiques relatives a l’art des de diferents enfocaments i metodologies artístiques. Parlarem de la Serigrafia com a art, activisme i transformació social; de democràcia cultural; de l’art en els contextos educatius, i de la fotografia com a eina facilitadora del procés d’aprenentatge. Quan parlem de l’art, és necessari situar-lo i entendre les circumstàncies socials del moment i lloc concret. Per aqueix motiu, utilitzarem la sociologia de l’art, per a analitzar els diferents components socials que influencien en la gènesi de l’obra artística i en la difusió d’aquesta.


Ir a descargar


Llista de temes:

1. “Centro di gravità permanente”, Franco Battiato

2. “Gato que avanza, Perro que ladra”, Calle 13

3. “BSO Birdman”

4. “Last words”, GoGo PenguinRàdiopedagogies és una producció dissenyada pel Col·lectiu Arremorar i estudiants del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària de la Universitat de València i realitzada amb l’Associació Alia. Té com a objectiu abordar qüestions relacionades a la investigació social i la pedagogia participativa des d’una perspectiva decolonial i feminista, recollint veus i experiències des de diferents parts del món. En el Màster, aquesta producció es desenvolupa en l’àmbit de l’assignatura “Complements per a la Formació disciplinar de les especialitats de serveis socioculturals i a la comunitat”, impartida per la Professora Donatella Donato. El programa es realitza en el marc del projecte Ràdio per la Igualtat.

Ràdio per la Igualtat és un projecte que consisteix a impartir tallers de ràdio des d’una perspectiva de gènere, feminista, decolonial i interseccional dirigits a grups de persones joves de les últimes etapes de l’educació secundària obligatòria i postobligatòria, o que han quedat al marge del sistema educatiu i persones joves universitàries de la ciutat de València. Són tallers “fes-ho tu mateixa/fes-ho amb les altres” en els quals, a través de la ràdio com a eina, aquests grups desenvoluparan una sèrie de programes radiofònics de caràcter cultural i històric, en els quals s’aprofundirà sobre la teoria i la praxi feminista i educativa d’una banda i, per un altre, partirem de les categories i de la mirada crítica desenvolupades pels feminismes per a generar reflexions entorn dels productes culturals contemporanis. Aquest projecte és una realització de l’Associació Alia amb la col·laboració del Col·lectiu Arremorar, d’ estudiants del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària i de la Professora Donatella Donato i amb el suport de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València. Un projecte subvencionat per l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, i pel Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s