RÀDIOPEDAGOGIES- EPISODI 2- EXPERIÈNCIES COMUNITÀRIES ARREU DEL MÓN

Seguim amb aquesta nova etapa en la qual no sols seguirem amb l’alumnat del Màster de Secundària, sinó que a més les companyes i companys que abans van començar aquesta marxa amb Alia encara estudiants d’aquest màster, ara segueixen aquesta bella col·laboració com a Col·lectiu Arremorar.

En aquest programa, ens hem acostat a diferents experiències comunitàries que pensem que ens poden inspirar per tal de seguir arremorant els nostres barris i ciutats, i que ens permeten seguir mirant la vida, com una metàfora boja de la paraula pedagogia. Compartirem espai amb Angela Pedraza, tècnica del Programa de Protecció Integral i d’Acolliment  de Defensors i Defensores de Drets Humans, amb Marilina Vasquez, Activista de Xarxes de cures a València, amb Milena Torres, Investigadora principal projecte “PAZRED”, una experiencia pedagógica que es realitza  través de la reconstrucció de la memòria històrica  del conflicte colombià al departament d’Antioquia. 

Ir a descargar

Llista de temes:

  • Necessitarem tot l’entusiasme (at versaris)
  • Codo a codo (tremenda jauria)
  • La gent (Maria Arnal i Marcel Bagues)

Ràdiopedagogies és una producció dissenyada pel Col·lectiu Arremorar i estudiants del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària de la Universitat de València i realitzada amb l’Associació Alia. Té com a objectiu abordar qüestions relacionades a la investigació social i la pedagogia participativa des d’una perspectiva decolonial i feminista, recollint veus i experiències des de diferents parts del món. En el Màster, aquesta producció es desenvolupa en l’àmbit de l’assignatura “Complements per a la Formació disciplinar de les especialitats de serveis socioculturals i a la comunitat”, impartida per la Professora Donatella Donato. El programa es realitza en el marc del projecte Ràdio per la Igualtat.

Ràdio per la Igualtat és un projecte que consisteix a impartir tallers de ràdio des d’una perspectiva de gènere, feminista, decolonial i interseccional dirigits a grups de persones joves de les últimes etapes de l’educació secundària obligatòria i postobligatòria, o que han quedat al marge del sistema educatiu i persones joves universitàries de la ciutat de València. Són tallers “fes-ho tu mateixa/fes-ho amb les altres” en els quals, a través de la ràdio com a eina, aquests grups desenvoluparan una sèrie de programes radiofònics de caràcter cultural i històric, en els quals s’aprofundirà sobre la teoria i la praxi feminista i educativa d’una banda i, per un altre, partirem de les categories i de la mirada crítica desenvolupades pels feminismes per a generar reflexions entorn dels productes culturals contemporanis. Aquest projecte és una realització de l’Associació Alia amb la col·laboració del Col·lectiu Arremorar, d’ estudiants del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària i de la Professora Donatella Donato i amb el suport de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València. Un projecte subvencionat per l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s