En aquest programa ens dediquem a parlar sobre pedagogia i horta. En una ciutat com és València, des d’on estem, no podem deixar de pensar en l’horta sempre present en el paisatge, els nostres passejos, en els nostres records. I volem que això seguisca sent així malgrat les ambicions especuladores o les idees de creixement i de progrés equivocades que posen en perill l’horta tal i com l’hem coneguda. Des de la pedagogia, pensem l’horta com un espai d’aprenentatge on descobrir altres maneres de fer, on treballar més amb el cos i amb el cor i aprendre de l’entorn i des de l’ànima. Escoltarem a Lorena que, com a part de la plataforma “Per l’Horta”, ens parlarà de totes les mobilitzacions i lluites històriques i actuals, de les demandes dels llauradors i llauradores, del futur de l’horta i del que significa, dels seus valors i patrimoni. També parlarem amb Joan de “Granja Julia”, a Paterna, on treballen amb joves utilitzant l’agricultura com una eina socioeducativa. A més recomanarem alguns documentals al voltant d’aquesta temàtica.

Llista de temes:
- “Batiste Ceba”, La Gossa Sorda
- “Mariana”, Pedro Pastor
- “Camí de Farinós”, Tomàs de los Santos
- “El ball de la gent rara”, Skaparapid
- “Terra”, Silvia Tomas
Documentals:
- La mola és nostra
- El progrés com amenaça
- A tornallom
- Savis de l’horta
Ràdiopedagogies és una producció dissenyada pel Col·lectiu Arremorar i estudiants del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària de la Universitat de València i realitzada amb l’Associació Alia. Té com a objectiu abordar qüestions relacionades a la investigació social i la pedagogia participativa des d’una perspectiva decolonial i feminista, recollint veus i experiències des de diferents parts del món. En el Màster, aquesta producció es desenvolupa en l’àmbit de l’assignatura “Complements per a la Formació disciplinar de les especialitats de serveis socioculturals i a la comunitat”, impartida per la Professora Donatella Donato. El programa es realitza en el marc del projecte Ràdio per la Igualtat.
Ràdio per la Igualtat és un projecte que consisteix a impartir tallers de ràdio des d’una perspectiva de gènere, feminista, decolonial i interseccional dirigits a grups de persones joves de les últimes etapes de l’educació secundària obligatòria i postobligatòria, o que han quedat al marge del sistema educatiu i persones joves universitàries de la ciutat de València. Són tallers “fes-ho tu mateixa/fes-ho amb les altres” en els quals, a través de la ràdio com a eina, aquests grups desenvoluparan una sèrie de programes radiofònics de caràcter cultural i històric, en els quals s’aprofundirà sobre la teoria i la praxi feminista i educativa d’una banda i, per un altre, partirem de les categories i de la mirada crítica desenvolupades pels feminismes per a generar reflexions entorn dels productes culturals contemporanis. Aquest projecte és una realització de l’Associació Alia amb la col·laboració del Col·lectiu Arremorar, d’ estudiants del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària i de la Professora Donatella Donato i amb el suport de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València. Un projecte subvencionat per l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI.