Ràdiopedagogies – Episodi 7– Àfrica

Aquest episodi està dedicat al continent africà. Tal com exposa la professora Donatella Donato, “no sols és una oportunitat per a conèixer una interessant, rica i extensa part del món, és una possibilitat per a reflexionar sobre el nostre passat com a colonitzadors i en el present, com a veïnes d’aquest continent, amb la necessitat de repensar la nostra relació amb els seus pobles, les seues cultures, les seues tradicions i els seus valors”. Així com “és una oportunitat per a descobrir les diferents Àfriques existents, amb la seua heterogeneïtat, diferències i complexitat”.

A més de les integrants del Col·lectiu Arremorar, participen d’aquest episodi Stefania Bortolotti, doctora de la Universitat de Bolzano, i Deborah Ekoka, co-fundadora de l’espai United Minds.

Ir a descargar

Llista de temes:

1. “N’Téri”, Rokia Traoré

2. “Kothbiro”, Ayub Ogada

3. “Choro”, Lura

4. “Sowa”, Fatoumata Diawara

5. “Laidu”, Rokia Traoré collective mode

6. “Full moon”, Unicite

7. “Nterini”, Fatoumata Diawara

8. “Nomada”, Lenna Bahule

9. “Kita”, Cherif Soumano

10. “Lagi”, Aziza Brahim

11. “Saa Magni”, Oumou Sangar

12. “Viva Africa”, Nneka

13. “Kassussa”, Pongo

14. “Mali Niale”, Oumou Sangar

15. “Sarama”, Rokia Traoré

16. “Shekere”, Yemi Alade, Angelique Kidjo

Ràdiopedagogies és una producció dissenyada pel Col·lectiu Arremorar i estudiants del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària de la Universitat de València i realitzada amb l’Associació Alia. Té com a objectiu abordar qüestions relacionades a la investigació social i la pedagogia participativa des d’una perspectiva decolonial i feminista, recollint veus i experiències des de diferents parts del món. En el Màster, aquesta producció es desenvolupa en l’àmbit de l’assignatura “Complements per a la Formació disciplinar de les especialitats de serveis socioculturals i a la comunitat”, impartida per la Professora Donatella Donato. El programa es realitza en el marc del projecte Ràdio per la Igualtat.

Ràdio per la Igualtat és un projecte que consisteix a impartir tallers de ràdio des d’una perspectiva de gènere, feminista, decolonial i interseccional dirigits a grups de persones joves de les últimes etapes de l’educació secundària obligatòria i postobligatòria, o que han quedat al marge del sistema educatiu i persones joves universitàries de la ciutat de València. Són tallers “fes-ho tu mateixa/fes-ho amb les altres” en els quals, a través de la ràdio com a eina, aquests grups desenvoluparan una sèrie de programes radiofònics de caràcter cultural i històric, en els quals s’aprofundirà sobre la teoria i la praxi feminista i educativa d’una banda i, per un altre, partirem de les categories i de la mirada crítica desenvolupades pels feminismes per a generar reflexions entorn dels productes culturals contemporanis. Aquest projecte és una realització de l’Associació Alia amb la col·laboració del Col·lectiu Arremorar, d’ estudiants del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària i de la Professora Donatella Donato i amb el suport de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València. Un projecte subvencionat per l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI.

Deja un comentario